HTML Text Formatting

In dit bericht ga ik de volgende voorbeelden uitleggen:

Deze tekst is bold

Deze tekst is schuin

Deze tekst is gemarkeerd

Deze tekst is klein

Deze tekst is doorgestreept

Dit is lage tekst en een hoge tekst

We beginnen bij de eerste voorbeeld de ‘Deze tekst is bold’. Je kan een tekst op verschillende manieren bold maken. Natuurlijk beginnen we eerst met de <p> element om een paragraaf te openen. Na dat we de paragraaf geopend hebben maken we het ook gelijk bold.

Zoals ik al zei kun je het op meerdere manieren bold maken. De eerste manier op iets bold te maken is met de <b> element. Dit vind ik zelf de simpelste manier omdat je het makkelijk kunt onthouden, de ‘b’ van bold zoals je waarschijnlijk al zag. Maar hoe gebruiken we het dan in praktijk? Dat ga ik jullie nu laten zien! We gebruiken dus eerst de <p> element en sluiten het natuurlijk ook gelijk weer af.
<p> </p>. Daar tussen zetten we dus de <b> element. Dat ziet er dan zo uit:
<p><b>tekst</b></p>

Dit was de eerste manier. We gaan nu verder met de tweede manier.
De tweede manier om het bold te krijgen is ook bijna het zelfde, in plaats van <b> element gebruiken we de <strong> element. Dus dat komt er dan zo uit te zien:
<p><strong>tekst</strong></p>
Dit waren de twee manieren om je tekst in HTML codes bold te maken.

We gaan nu verder met de tweede voorbeeld, de schuinde tekst:

Deze tekst is schuin

Ook bij dit voorbeeld zijn er meerdere mogelijkheden om je tekst schuin te maken. Natuurlijk open en sluit je hier ook de <p> element want daar gebeurd alles natuurlijk in. Vervolgens gaan we de tekst schuin maken. Om de tekst schuin te maken gebruiken we de <i> element. Dat komt er dus zo uit te zien:
<p><i>tekst</i></p>
Dit was de eerste methode. De tweede methode is met een <em> element. Dus de <i> wordt een <em>. Het voorbeeld wordt dan zo achter de schermen gemaakt: <p><em>tekst</em></p>

Je kunt teksten ook markeren zoals je zag bij de voorbeelden. Dat kan bijvoorbeeld heel handig zijn als je een bepaald zinnetje naar voren wilt halen.

Nu gaan we naar de uitleg over het markeren van een tekst: Deze tekst is gemarkeerd. Het is eigenlijk allemaal heel simpel. Om in HTML codes iets te markeren gebruik je de <mark> tag. Natuurlijk moet het weer tussen de <p> element. Dat ziet er dus zo uit:
<p><mark>tekst</mark></p>
Zoals je kan zien is de markeer tag ook heel eenvoudig.

We gaan nu over naar de volgende voorbeeld. Dat is de Deze tekst is klein voorbeeld. Omdat alle codes in het Engels zijn is natuurlijk de code ook in het Engels. Klein betekend in het Engels natuurlijk small, dus is deze code ook heel makkelijk te onthouden. We beginnen natuurlijk eerst met de <p> element. Na de <p> element voegen we de <small> tag. Dat ziet er dan zo uit:
<p><small>tekst</small></p>

Het volgende voorbeeld is de doorgestreepte tekst: Deze tekst is doorgestreept In HTML is een tekst doorstrepen ook heel eenvoudig. Het wordt gedaan met een <del> element. Ook deze code wordt uit een Engels woord gehaald. Deze code wordt uit het Engelse woord delete gehaald. Natuurlijk wordt ook dit voorbeeld met een <p> element geopend en gesloten. Daar tussen komt dan natuurlijk de <del> code. Zo ziet het er achter de schermen uit:
<p><del>tekst</del></p>

We zijn nu aangekomen bij de laatste voorbeeld. De voorbeeld van de hoge tekst en van de lage tekst. Dit is lage tekst en een hoge tekst.
In het Engels wordt de lage tekst een Subscript text genoemd en wordt de hoge tekst een Superscript text genoemd. Uit deze twee woorden worden ook HTML codes gehaald. Om een lage tekst (Subscript text) te krijgen gebruiken we de <sub> code.
Dus bijvoorbeeld: Dit is <sub> een lage tekst </sub>.
Om een hoge tekst (Superscript text) te krijgen gebruiken we de <sup> code.
Dus bijvoorbeeld: Dit is <sup> een hoge tekst </sup>.
Om ze in één zin te zetten gebruiken we deze code:
Dit is <sub> een lage tekst </sub> en <sup>een hoge tekst</sup>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *