Over mij

Welkom op mijn site,

Mijn naam is Nisa Tutucu. Ik ben 19 jaar oud en ik ben afgestudeerd aan de opleiding Mediatechnologie, niveau 4 MBO van het Grafisch Lyceum Rotterdam. In het school 2020-2021 begin ik aan het Hogeschool Rotterdam aan de opleiding informatica. Mijn einddoel is om een academische carrière op te bouwen als software ingenieur.

Ik heb tot nu toe al les gekregen over o.a. HTML, CSS, PHP, Javascript, jQuery, database, SQL, AJAX, WordPress, Swift, Android Studio en Unity. Ik leer o.a. ook om websites en webapplicaties te maken.

Naast mijn MBO studie heb ik ook zelf een cursus gevolg via Mimo, hier heb ik certificaten behaald op het gebied van Web Developer, Programming for Games, Code for Android Apps en Code for IOS Apps.

In 2019-2020 heb ik mijn afstudeerstage bij kentivo.com afgerond, hier was ik voornamelijk bezig met programmeren in python op het gebied van Machine Learning en kunstmatige intelligentie.

Ik heb ook 4 jaar gestudeerd aan het Grafisch Lyceum Rotterdam VMBO als Grafisch vormgever. Ik heb gewerkt met Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign en Premiere Pro.

Naast mijn schoolstudie heb ik een WordPress webdesign bedrijf opgestart op maart 2019 waar ik WordPress websites en webshops maak. Daarnaast geef ik ook priveles in het maken van WordPress websites. Ook sta ik open om in bedrijven of projecten te werken als freelancer. Sinds juni 2020 heb ik mijn webshop toegevoegd aan de website. Hierbij verkoop ik boeken op het gebied van websites maken, zoals gespecialiseerd worden in WordPress en Woocommerce webwinkel. Daarnaast verkoop ik ook programmeertaal boeken op mijn webshop. 

Daarnaast ben ik actief in de sportwereld, ik heb taekwondo gedaan en hierbij stond ik 5 jaar op een rij in de top 3 van de Nederlandse kampioenschappen. Daarnaast ben ik ook 1e van Luxemburg en 2e van Turkije geworden. Ook heb ik de diploma behaald voor schaaktrainer. Ik ben dus ook een officiële schaaktrainer. Door deze prestaties ben ik gekozen als beste sporter van 2015 door Hotiad.

Nisa TUTUCU