Welkom op mijn site,

Wie is Nisa?

Mijn naam is Nisa Tutucu. Ik ben 20 jaar oud.

Momenteel volg ik de opleiding INFORMATICA aan de Hogeschool Rotterdam. Tijdens de opleiding focussen we op verschillende programmeertalen, dit jaar focussen we op de programmeertaal Python. Mijn einddoel is om een academische carrière op te bouwen als software developer. 

Ik heb 4 jaar gestudeerd aan het Grafisch Lyceum Rotterdam VMBO, voor de opleiding tot grafisch vormgever. Ik heb gewerkt met verschillende programma’s: Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign en Premiere Pro.

Na deze studie tot grafisch vormgever ben ik in 2020 afgestudeerd aan de opleiding Mediatechnologie, niveau 4 MBO van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Daarbij heb ik les gekregen over o.a. HTML, CSS, PHP, Javascript, jQuery, database, SQL, AJAX, WordPress, Swift, Android Studio en Unity. Daarnaast leerde ik o.a. ook om websites en webapplicaties te maken. In 2019-2020 heb ik mijn afstudeerstage bij kentivo.com afgerond. Hier was ik voornamelijk bezig met programmeren in python op het gebied van Machine Learning en Kunstmatige Intelligentie.

Naast mijn MBO-studie heb ik ook een cursus gevolgd via Mimo en daar heb ik certificaten behaald op het gebied van Web Developer, Programming for Games, Code for Android Apps en Code for IOS Apps.

Naast mijn studie heb ik een WordPress WebDesign bedrijf opgestart in maart 2019 waar ik WordPress websites en webshops maak. Ook sta ik open om in bedrijven projectmatig als freelancer te werken. Sinds juni 2020 heb ik mijn webshop toegevoegd aan de website. Via deze site verkoop ik boeken op het gebied van websites maken, zoals gespecialiseerd worden in WordPress en WooCommerce webwinkel, maar ook programmeertaal boeken.

In oktober 2020 heb ik mijn eigen winkel geopend die is gevestigd aan de passage van de Rotterdamse Kubuswoningen, Overblaak 104, 3011 MH Rotterdam. Hier verkoop ik voornamelijk boeken over websites maken, programmeren en andere studieboeken. Daarnaast geef ik ook WordPress Training (zelf website maken) fysiek in de winkel. Ook kunnen de WordPress Trainingen online in een privé les vorm gegeven worden. In februari 2021 heb ik mijn eerste stagiair aangenomen. Uiteindelijk heb ik zes stagiaires (van de opleiding software developer) tegelijk begeleid op het gebied van WordPress.

In September 2021 ben ik begonnen met werken als Peercoach aan de Hogeschool Rotterdam. Mijn werk is hierbij om docenten te assisteren en studenten les te geven/te coachen.

Ook ben ik actief in de sportwereld; ik heb taekwondo gedaan en stond ik gedurende 5 jaar in de top 3 van de Nederlandse kampioenschappen, ook ben ik 1e van Luxemburg en 2e van Turkije geworden. De denksport heeft eveneens mijn interesse; ik heb het diploma schaaktrainer behaald en ben dus ook een officiële schaaktrainer. Door deze prestaties ben ik door Hotiad verkozen tot beste sporter van 2015.

Nisa TUTUCU

Winkelmand